crema: - 3 galbenusuri - 3 linguri faina - 100 g zahar - 200 ml lapte - 200 g Rama
Glazura : - 300 g zahar
Preparare:
Etapa 1: Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma , adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor.
Etapa 2: Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi .
Etapa 3: Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta. Ne apucam sa preparam crema 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 g zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 g Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena.
Etapa 4: Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie , punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa . Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat , ori cu glazura de ciocolata . O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri batute spuma cu 150 g zahar pe baie de aburi.
md-322013p523808
md-322013p523808
md-322013p523808
md-322013p523808
md-322013p523808
md-322013p523808
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.