Pentru blat 8 oua 150 grame zahar 200 grame gris un praf de sare
Pentru sirop 800 ml lapte 100 grame zahar esenta de vanilie
Pentru ornat
200 grame smantana pentru frisca 50 grame zahar pudra fructe proaspete, congelate sau din dulceata
Preparare
Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu un varf de sare , apoi se adauga zaharul in ploaie si se spumeaza bine pana se obtine o bezea tare.
Se incorporeaza si galbenusurile.
Cu telul se amesteca atunci cand adaug grisul in ploaie si se evita amestecarea excesiva.
Se pregateste o tava (25 x30 cm), se unge cu ulei si se pudreaza cu faina.
Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 30 min, dar cel mai bien faceti testul cu scobitoarea.
Intre timp, amestecam laptele cu zaharul si se pune pe foc sa fie fierbinte si sa se topeasca zaharul si se adauga si esenta de vanilie. Cand blatul s-a copt si scobitoarea iese curata daca o infigeti in el, insiropati cu ajutorul unei linguri. Se lasa sa se raceasca.
Se decoreaza fiecare portie cu frisca indulcita si fructe.
BG_Prajitura cu gris
BG_Prajitura cu gris
BG_Prajitura cu gris
BG_Prajitura cu gris
BG_Prajitura cu gris
BG_Prajitura cu gris
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.