Pentru aluat:
4 oua
150 g. zahar pudra
125 ml. ulei
125 ml. apa minerala
3 fiole esenta de rom
150 g. faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao
1 lingurita cafea macinata sau instant
200 g. alune de padure
Pentru decorat:
250 g. ciocolata de lapte
100 ml. frisca lichida
25 30 g. unt
boabe de cafea
etapa 1
Ouale si zaharul se amesteca bine si se bat cu ajutorul mixerului pana se obtine o spuma. Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom., apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, cacaua, cafeaua si alunele macinate (in prealabil prajite pentru 2, 3 minute la foc mediu...pentru o aroma de
vis.Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec.
etapa 2
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C. pentru 20-25 minute.Prajitura se lasa sa se raceasca, iar intre timp se prepara glazura de ciocolata (chiar aveam nevoie de asta).
etapa 3
Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa pana cand se topesc.
Cand s-a mai racit, se toarna peste
prajitura.Se lasa la rece (nu la frigider)
E o glazura minunata!!! Pe langa faptul ca e gustoasa foc mai e si aratoasa...n-o laud degeaba, veti vedea, are sclipiri de diamant.
etapa 4
S-a mentinut lucioasa chiar si atunci cand am inceput sa croiesc eternele mele romburi Voi o puteti felia, bineinteles, in ce forme doriti.Marginile au fost primele care au cazut.
etapa 5
La final, se elibereaza boabele de cafea...si se orneaza fiecare bucata de prajitura, dupa propria fantezie...