Foile maro: 12 linguri zahăr 12 linguri apă 8 linguri ulei 2 gălbenușuri 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță oțet făină cât cuprinde sare 1/2 plic praf de copt Foaie de pandișpan: 6 ouă 7 linguri zahăr 6 linguri ulei coaja și zeama de la o lămâie o fiolă esență de lămâie 7 linguri făină un praf sare Cremă de vanilie: 4 gălbenușuri 1200 ml lapte 10 linguri făină 500 g mascarpone 6 linguri zahăr 3 plicuri zahăr vanilat 2 fiole esență de vanilie un praf sare Glazură de ciocolată: 200 gr ciocolată cu lapte 100 ml smântână pentru frișcă În plus: 800 gr gem de prune acrișor
Mod de preparare Pentru prepararea foilor maro, se pune zahărul la caramelizat amestecând în el să nu se ardă, iar când se diluează se stinge cu apă, se lasă la foc moale până se topește tot, apoi se dă la rece. Cele două gălbenușuri se freacă cu puțină sare, se adaugă uleiul, siropul de zahăr ars, bicarbonatul stins în oțet și făina amestecată cu praful de copt. Mie mi-au intrat cam 800 g făină de țară, proaspăt măcinată. Va rezulta un aluat puțin lipicios dar care se va întinde frumos pe dosul tăvii unse cu ulei și tapetată cu făină. Se coc două foi pe dosul tăvii, pentru 5 minute fiecare, la 180 grade. Pentru prepararea pandișpanului, se separă albușurile de gălbenușuri și se presară câte puțină sare peste ele. Se mixează albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul, picurând din când în când zeamă de lămâie care ajută la obținerea unei bezele ferme. Se adaugă gălbenușurile frecate cu sare pentru a li se intensifica culoarea, apoi uleiul, coaja rasă de lămâie și esența și la final, făina în ploaie. Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem compoziția în ea și o coacem pentru 35 minute la 180 grade. Pentru prepararea cremei de vanilie, frecăm gălbenușurile cu sarea și zahărul, adăugăm puțin lapte rece, apoi încorporăm făina și punem restul de lapte fierbinte. Omogenizăm și fierbem crema la foc mediu, amestecând continuu până începe să facă bășicuțe pe margini. La final de fierbere, adăugăm zahărul vanilat și esența. Acoperim crema cu o folie, pentru a nu prinde crustă și o dăm la rece. Când este complet răcită, o mixăm împreună cu mascarponele, devenind astfel cremoasă. În rețeta originală, în loc de mascarpone, se foloseau 400 g unt. Asamblare Prăjitura Televizor. Așezăm în tavă o foaie maro, o ungem cu 400 gr gem de prune acrişor, întindem jumătate din crema de vanilie, așezăm pandișpanul peste ea, întindem restul de gem, crema de vanilie și acoperim cu a doua foaie maro. Acoperim prăjitura cu folie, așezăm niște greutăți pe ea și o dăm la rece de pe o zi pe alta, dar în câteva ore putem totuși să ne potolim pofta cu colțurile prăjiturii, care sunt cele mai bune, mai ales că acestea rămân ușor crocante. Pentru prepararea glazurii, rupem ciocolata în bucăți și o punem pe baie de aburi împreună cu smântâna pentru frișcă, amestecând în ea până se topește și se omogenizează. O întindem imediat peste prăjitură, nivelând-o cu o spatulă de tort și dăm din nou prăjitura la rece până se întăreşte ciocolata, apoi o putem porționa și savura cu mare poftă. Sper să vă placă rețeta mea de prăjitură dungată și să o preparați cu încredere!
8
8
8
8
8
8
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.