250 gr nuca tocata prajita Blat: 6 albusuri 8 linguri zahar tos 3 linguri pesmet 3 linguri faina alba 5 linguri nuca macinata 1 plic praf de copt un varf de sare Crema 6 galbenusuri 100 gr zahar 5 linguri lapte 2 plicuri zahar vanilat 350 ml frisca lichida indulcita In plus: 300 gr crema de ciocolata Nutella sau Finetti biscuiti simpli (in functie de marimea lor aprox un pachet de 150 de gr) 1 cana cafea preparata (fara zahar) Pentru ornat eu am folosit ciocolata Ferrero Rocher
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22/35 cm) Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se dizolva . Adaugam apoi pesmetul, nuca macinata si la final faina amestecata cu praf de copt folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Cu o lingura punem amestecul de albusuri peste nuca si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute. Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul asa fierbinte pe un platou, indepartand hartia de copt. Ungem imediat cu crema de ciocolata (punem de ici colo cate o lingura ca sa se topeasca si ca sa fie mai usor de intins).
Dam prajitura la frigider pana pregatim crema. Amestecam, intr-un vas rezistent la caldura, galbenusurile cu zahar, adaugam laptele si punem vasul pe foc amestecand pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se receasca complet. Separat intr-un bol mixam frisca si adaugam apoi treptat din crema de galbenusuri mixand cu mixerul pe treapa cea mai mica.
Scoatem prajitura din frigider si ungem cu jumatate din crema sau un pic mai mult de jumatate. Peste crema punem in strat de biscuiti inmuiati in cafea si peste biscuiti urmeaza restul de crema.
Deasupra putem pune cacao, ciocolata rasa sau bucati de ciocolata. Prajitura o pastram la rece minim o ora inainte de servire.
Prajitura-Deliciu-2-768x509
Prajitura-Deliciu-2-768x509
Prajitura-Deliciu-2-768x509
Prajitura-Deliciu-2-768x509
Prajitura-Deliciu-2-768x509
Prajitura-Deliciu-2-768x509
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.