Blatul: 125 g unt 100 g zahar 1 zahar vanilat 4 oua 50 g faina 200 g ciocolata de menaj 100 g nuci taiate Crema: 500 g lapte 1 plic budinca de vanile pt crema alba sau 1 plic de budinca de ciocolata pt crema neagra 150 g ciocolata alba sau neagra dupa cum se vrea crema 2 plicuri gelatina 300 g frisca lichida Glazura ( Icing): 220 g unt moale 600 g zahar pudra 120 ml lapte Blatul pentru trenulet: 5 oua 250 g unt 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 g faina 1 praf de copt putina cacao Pt decorarea trenuletului: 2 plicuri glazura de ciocolata bomboane finetti sticks (cred ca asa le zice) haribo
Blatul:Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta). Intre timp se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusele, ciocolata calduta si nuca taiata. La final se adauga albusele batute spuma si deasupra faina. Se amesteca usor. Se coace cu hartie de copt in tava rotunda cu inele detasabil, 45 de minute . Crema: Se dizolva gelatina. Se amesteca praful de budinca in putin lapte. In restul de lapte se topeste ciocolata apoi se adauga budinca dizolvata si gelatina. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca ( ca sa nu faca coaja deasupra se acopera cu un capac). Dupa ce s-a racit se da la frigider pana a doua dimineata. A doua zi se amesteca bine cu mixerul. Se bate frisca si se adauga budinca in frisca, mixand bine. Se amesteca untul cu jumatate din cantitatea de zahra pudra, apoi se adauga laptele si la final restul de zahar pudra. Se taie blatul pe orizontala si se umple cu crema de ciocolata. Se imbraca in Icing. Pentru decorare se poate amesteca putina cacao sau colorant in icing. renuletul: Se bat ouale cu untul, zaharul si vanilia apoi se adauga faina, praful de copt si cacaoa. Se coace in tava de chek. Ingredientele ajung pentru locomotiva si un vagon. Se poate face cantitate mai mare, pentru mai multe vagoane. Dupa ce se raceste se taie in jumatate pe verticala. Pentru vagon se taie partea de sus ( cea crescuta) si apoi se scoate cu o lingura mijlocul vagonului ( acolo unde vor fi dulciurile. Pentru locomotiva se taie partea de sus ( dar mai putin decat la vagon iar in partea din fata se decupreaza "motorul". Se topeste glazura si se imbraca trenuletul. Cand e inca moale se decoreaza cu biscuiti, finetii sticks si bomboane. Dupa ce se intareste glazura se poate pune trenuletul peste tort.
82373349_WKXZDCE
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.