4 oua 200g zahar 100ml ulei 100ml apa fiarta 250g faina 1 praf de copt 1 1/2 linguri cacao
Pentru crema:
1 plic budinca de vanilie 350ml lapte 100g zahar 1 vanilie 200g unt
Pentru glazura:
100g ciocolata 3 linguri ulei
Pentru ornat mai avem nevoie de :
100g nuca de cocos 100g nuca macinata
Prima data facem blatul; separam ouale si batem albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si zaharul de dizolva. Se adauga uleiul si apa si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus pana se incorporeaza. Se adauga spuma de albusuri si se amesteca.In reteta scria ca, compozitia se imparte in 2 si la cealalta parte se adauga cacao, apoi se coc 2 blaturi din care se decupeaza cercuri cat sunt calde. Eu am renuntat la cacao si am copt un singur blat la 180grade 10-15 minute, apoi l-am decupat in cercuri pe care le-am taiat in doua. Forma tavii 39×27.Pentru crema facem o budinca mai concentrata in care punem zaharul si vanilia si cand se raceste adaugam untul sau margarina spumata si mixam bine. Rezulta o crema pufoasa.Punem crema pe un cerc, acoperim cu cealalta jumatate ( nu faceti economie la crema este suficienta) apoi ungem cu crema pe margini si tavalim prin nuca de cocos. Pentru aslt aspect am cumparat si nuca de cocos colorata si am folosit si nuca macinata. In reteta originala se dadeau doar prin nuca de cocos.Asezam tortuletele pe o tava si preparam glazura.Topim ciocolata pe baie de abur si adaugam uleiul.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.