Ingrediente Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 1 praf de sare ½ pliculeţ praf de copt 5 linguri făină Pentru umplutură 1 kg vişine 1 l suc neacidulat de vişine 4 pliculeţe gelatină 3-4 linguri zahăr Pentru decor 200 ml frişcă 200 g biscuiţi digestivi câteva vişine Mod de preparare Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul, adaugi făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la foc mic. Laşi blatul să se răcească în formă. Cureţi vişinele de sâmburi şi le pui la macerat cu zahărul circa o oră. Mai amesteci din când în când în ele. Pui gelatina la înmuiat în 250 ml de apă pentru 30 de minute. Într-un vas mai încăpător pui sucul de vişine, îl aşezi pe foc şi îl încălzeşti. Adaugi vişinele, gelatina topită pe foc, dar fără să o dai în clocot, şi amesteci bine. O laşi să se mai închege puţin, ca să nu mai însiropezi tot blatul (cca 2 min.). Torni gelatina cu vişine peste blatul din formă şi dai la frigider pentru câteva ore ca să se închege. Scoţi tortul din formă şi-l decorezi deasupra cu biscuiţi digestivi zdrobiţi, frişcă şi vişine ca în imagine sau după inspiraţie.
tort-cu-visine-580x400
tort-cu-visine-580x400
tort-cu-visine-580x400
tort-cu-visine-580x400
tort-cu-visine-580x400
tort-cu-visine-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.