300 g faina 000 200 g faina manitoba/faina pentru aluaturi 200 – 225 ml lapte 100 ml ulei floarea soarelui/arahide 10 g drojdie proaspata/6 g drojdie deshidratata 1 albus mediu 1 galbenus mediu + 2 linguri lapte (pentru uns) 4 linguri zahar fin sare 80 g unt nutella
Cornuri turcesti cu nutella – Mod de preparare
Topim untul, apoi il lasam sa se raceasca complet. Avem nevoie de un unt cu o consistenta usor cremoasa, deci trebuie sa il topim inainte de a ne apuca de aluat. Amestecam ambele tipuri de faina si le cernem intr-un vas incapator. Adaugam drojdia deshidratata si amestecam. Punem in centrul fainii laptele usor caldut, nu fierbinte, uleiul, zaharul si albusul de ou. Framantam pana cand aluatul capata consistenta, apoi adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic. Punem aluatul intr-un vas curat, uns cu putin ulei, il acoperim si il lasam sa dospeasca 30 minute, nu mai mult. Dupa 30 minute, impartim aluatul in 8 portii egale. Ungem planul de lucru cu putin ulei, nu il pudram cu faina, si intindem fiecare bucata de aluat in foi de cca 5-6 mm grosime. Aluatul se intinde foarte usor, este o placere sa lucram cu el.
Ungem prima foaie cu unt, adaugam peste ea a doua foaie, o ungem bine si pe ea cu unt si continuam sa suprapunem foile, unse bine cu unt, pana cand le terminam. Ultima foaie nu se unge. Aplatizam cu palmele turnuletul de foi, il intorcem cu grija pe cealalta parte, apoi il intindem intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Taiem aluatul in 16 triunghiuri egale. Punem cate 1 lingurita de nutella in partea superioara a fiecarui triunghi, apoi le rulam spre varf. Punem cornurile turcesti in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca 30 minute.
Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
Servim cornurile turcesti calde si cu multa pofta.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.