10 oua 2 cani zahar 2 cani faina 1 cescuta ulei 1 lingurita cu varf praf de copt 1 lingutita rasa sare sucul de la o lamaie 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura esenta de rom 3-4 lignuri cacao 1 ceasca miez de nuca intreg zahar pudra
Mod de preparare Ouale se separa (albusuri si galbenusuri).
Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul.
Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.
Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.
Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin, si se mixeaza bine.
Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus.
Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.
Ungem doua tavi de chec cu ulei (sau hartie de copt) si turnam compozitie la fel in amandoua, lasand 3-4 linguri in castron.
Amestecam cele 3-4 linguri de compozitie ramase, cu cacao.
Turnam in fiecare tava, pe mijloc, compozitie cu cacao.
Pe deasupra punem miez de nuca.
Incingem cuptorul mai devreme. Cand bagam chec-urile dam focul la incet.
Se coc aprox. 45 min-1 h, iar spre final se da focul putin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt gata. Cand ii scoatem ii lasam sa se raceasca pe o parte.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.