Ingrediente primul blat 350 g faina 150 g zahar 190 g unt 2 buc galbenus 1 lingurita extract de vanilie 1/2 lingurita praf de copt 1 praf sare coaja rasa de lamaie Ingrediente al doilea blat 300 g faina 150 g zahar 200 g unt 2 buc galbenus 30 g cacao 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita extract de vanilie 1 praf sare Ingrediente umplutura 300 g nuca macinata 4 buc albus 200 g zahar brun 2 pliculete zahar vanilat 20 ml esenta de rom 1 praf sare cacao pentru pudrat
1.Incepem prin a cerne ingredientele uscate(faina,praful de copt si praful de sare).Adaugam zaharul,coaja rasa de lamaie,untul care trebuie sa fie rece de la frigider,galbenusurile si aproximativ o lingurita de extract de vanilie. 2.Amestecam totul,eu am mixat ingredientele pana cand s-a format un aluat.Rasturnam aluatul pe folie alimentara dupa care il invelim si il punem la congelator.Cernem ingredientele uscate pentru cel de-al doilea aluat(faina,cacaua,praful de copt si praful de sare). 3.Adaugam zaharul,galbenusurile,aproximativ o lingurita de extract de vanilie si untul care trebuie sa fie rece de la frigider.Si mixam ingredientele pana cand obtinem un aluat.Rasturnam aluatul cu cacao pe folie alimentara dupa care il invelim si il punem la congelator. 4.In timp ce bucatile de aluat sunt la congelator,batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma tare.Adaugam zaharul brun treptat pana cand il vom termina,zaharul vanilat si esenta de rom mixand in continuare. 5.Oprim mixerul si adaugam nuca macinata si amestecam usor cu o spatula.Eu nu am prajit nuca dar puteti sa o faceti,prajitura va fi mult mai aromata.Avem nevoie de o tava de 25/35 cm care este unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt.Scoatem bucatile de aluat din congelator si incepem sa dam pe razatoare aluatul cu cacao,eu l-am portionat pentru a-mi fi mai usor la razuit intrucat aluatul a fost destul de mare si tinandu-l in mana riscam sa se dezghete mult mai repede. 6.Imprastiem usor aluatul ras fara a-l presa dupa care punem umplutura si o intindem usor.Pudram cu putina cacao dupa care dam aluatul simplu pe razatoarea mare. 7.Distribuim usor aluatul ras fara sa presam,eu m-am ajutat de o furculita dupa care bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru aproximativ 40-45 de minute.Dupa ce scoatem tava din cuptor,lasam prajitura sa se raceasca dupa care se poate taia si servi.Pofta buna la prajitura cu nuca si blat ras!
prajitura-cu-nuca-si-blat-ras--702x336
prajitura-cu-nuca-si-blat-ras--702x336
prajitura-cu-nuca-si-blat-ras--702x336
prajitura-cu-nuca-si-blat-ras--702x336
prajitura-cu-nuca-si-blat-ras--702x336
prajitura-cu-nuca-si-blat-ras--702x336
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.