Ingrediente blat pentru Prajitura cu mere si branza – 3 oua intregi – 9 linguri de zahar – 9 linguri de ulei – 9 linguri de faina – 200 grame de iaurt – 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru umplutura la prajitura cu mere si branza Umplutura de branza de vaci: – 500 grame branza proaspata de vaci – 150 grame de zahar – 2 plicuri zahar vanilat – coaja rasa de la 1 lamaie – 3 oua – 1 lingura de gris
Umplutura de mere: – 1 kg si 200 grame de mere – 4 linguri de zahar – 1 lingurita cu varf de scortisoara (sau daca va place gustul de scortisoara puteti pune si mai mult) – 1 lingura de gris
Mai aveti nevoie de 4 foi de placinta .
Preparare mere pentru Prajitura combinata cu branza de vaci si mere Prima data pregatiti merele. Merele se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare si se storc de zeama. Intr-o cratita se pune 1 lingura de ulei si se pun merele rase si se calesc pana scade zeama. Se adauga scortisoara si zaharul si se lasa sa se raceasca. Merele se amesteca cu o lingura de gris.
Preparare branza pentru Prajitura combinata cu mere si branza de vaci Branza de vaci se mixeaza impreuna cu zaharul , vanilia , coaja de lamaie si ouale. Se adauga o lingura de gris. Preparare blat pentru Prajitura Combi cu mere si branza Cele 3 oua se amesteca cu mixerul pana spumeaza. Apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mizeaza in continuare. Se pune pe rand uleiul si faina. e pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . La urma se adauga iaurtul si se amesteca cu o spatula. Rezulta o compozitie mai moale care se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. (eu am folosit o tava de dimensiuni 30 x 22 cm , prajitura a iesit putin inalta, numai buna de servit la farfurie. Insa puteti folosi si o tava putin mai mare) Peste compozitia de blat se aseaza din loc in loc gramajoare de mere. Merele fiind mai grele vor intra in blat.rintre mere se pune compozitia de branza ( care fiind mai moale , va acoperi toata suprafata, inclusiv merele). Peste branza se aseaza o foaie de placinta care se intinde uniform. Se unge cu ulei si apoi se adauga inca o foaie de placinta. Se unge din nou cu ulei si apoi folosim celelate doua foi de placinta. Una pe o jumatate de tava , asezand-o mai incretit, iar cea de-a doua foaie pe cealalta jumatate de tava. Se unge putin deasupra cu ulei. Dati prajitura cu mere si branza la cuptor pana se coace, aproximativ 50 de minute. Cand este coapta, scoateti prajitura din cuptor si lasati sa se raceasca. Pudrati prajitura cu mere si branza cu zahar pudra amestecat cu vanilie.
prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci-768x475
prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci-768x475
prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci-768x475
prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci-768x475
prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci-768x475
prajitura-cu-mere-si-branza-de-vaci-768x475
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.