INGREDIENTE Pentru o formă de copt cu diametrul de 24 cm: 550 gr brânză proaspătă, de vaci 500 gr mascarpone 250 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie 1/4 linguriță cu sare 6 ouă de mărime medie 150 gr smântână de consum cu 20% grăsime 125 gr făină 100 gr griș 25 gr cacao coaja de la o lămâie bio 2 lingurițe cu esență de rom puțin unt moale și zahăr pudră pentru forma de copt MOD DE PREPARARE Punem brânza proaspătă de vaci la scurs într-o sită deasă, pentru a se elimina tot lichidul. Apoi o amestecăm într-un bol cu jumătate din cantitatea de zahăr. Introducem mixerul și amestecăm bine ingredientele până la omogenizare. Astfel suntem siguri că brânza devine cremoasă. Adăugăm mascarponele, gălbenușurile, smântâna și sarea și din nou omogenizăm.
Încorporăm în acest amestec 100 de grame de făină și 100 de grame de griș. Împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm 25 gr de făină, iar în cealaltă parte 25 gr de cacao și esența de rom.
Albușurile le mixăm separat, presărate cu sare, apoi cu restul de zahăr pudră până când le transformăm într-o bezea fermă. Împărțim bezeaua în două părți egale, pe care le încorporăm în cele două compoziții. Amestecăm treptat și ușor bezeaua în compozițiile de brânză, amestecând circular cu o spatulă, ca la compozițiile pentru pandișpan.
Asamblăm și coacem pască zebră fără aluat Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungem cu unt moale și presărăm zahăr pudră. Apoi, punem 2 linguri de compoziție cu cacao la mijlocul tăvii de copt. Peste acestea, adăugăm două linguri de compoziție simplă. Continuăm cu 2 linguri de compoziție cu cacao și tot așa până la terminarea celor două compoziții. Rotim ușor forma de copt și o batem puțin de masă pentru a se așeza compozițiile uniform în forma de copt. Trecem cu o scobitoare pe deasupra compoziției, ca și când am trasa porțiile, începând de la mijloc spre exterior. Formăm acea pânză de păianjen pe care o vedem la diferite glazuri de ciocolată, deasupra torturilor.
Coacem minunata pască zebră fără aluat la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute, sau în funcție de cuptorul fiecăruia. O lăsăm să se tempereze mai întâi în cuptor cu ușa întredeschisă, pentru 6-8 minute. Apoi o lăsăm în forma de copt până când se răcește complet și apoi o transferăm pe un platou de servire. Fiind o compoziție cremoasă, aceasta tinde să se lase în timp ce se răcește. A mea s-a lăsat ușor, nu foarte mult. Dar, vă recomand să mai plusați cu cel puțin 25 gr de făină și alte 25 gr de griș. Acum depinde și cum o doriți, mai cremoasă, ca a mea, sau mai fermă.
Oricum este absolut delicioasă și arată tare bine în secțiune. Nu o porționăm decât după răcirea completă, altfel se va lăsa și mai mult compoziția.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.