BLAT: 3 linguri apa rece 3 oua 1 praf sare 6 linguri zahar 150 gr faina 3 linguri unt topit coaja lamaie 1/2 plic praf de copt CREMA: 2 oua 6 linguri zahar un plic budinca vanilie 200 ml smantana dulce pentru frisca 1 plic intaritor frisca 1 lingura zahar pudra coaja + zeama de la 1 lamaie gem dupa preferinta 1 plic glazura lamaie
Mod preparare Pasul 1
Pregatim mai intai blatul, astfel: intru-n bol incapator se bat albusurile de la cele 3 oua cu apa si un praf de sare, pana cand avem o spuma consistenta. Adaugam, treptat, zaharul (cate-o lingura, pana se dizolva si tot asa), apoi galbenusrulie si , la final, untul topit (dar racit). Pasul 2
La final incorporam faina cernuta+1/2 plic praf de copt si coaja rasa de lamaie. Faina se incorporeaza usor, cu o spatula, ca sa mentinem consistenta aerata a blatului. In tava mare de aragaz ( tapetata cu hartie de copt) punem compozitia obtinuta si o nievelam cat mai bine. Dam tava la cuptor cca 12-15 min, la foc mediu! Blatul este gata cand la proba cu scobitoarea aceasta va iesi curata! Se scoate din cuptor si se lasa la racit! Tips: dedesubtul blatului aflat pe hartia de copt punem un servet umed ( in acest mod vom putea desprinde cu usurinta blatul de pe hartia de copt). Pasul 3
Blatul racit se taie in 3 fasii egale. Intre timp, cat sta blatul la racit pregatim crema de lamaie, astfel: batem intr-o craticioara ouale cu zaharul, apoi adaugam budinca de vanilie i zeama+coaja de lamaie. Punem craticioara pe foc micut la aragaz, amestecand in continuu in ea, pana se ingroasa Crema astfel obtinuta se lasa la ract ( avem grija sa o acoperim cu folie alaimentara ca sa nu faca pojghita deasupra; filmul alimentar se pune chiar lipit de crema respectiva, sa nu existe nicun fel de spatiu de aer intre). Pasul 4
Cat timp crema sta la racit, batem smantana pentru frisca, avand grija sa adaugam si un plic de inatritor, pentru consistenta ! Trebuie sa fie teapana! Optional, adaugam 1 lingura de zahar pudra! Peste smantana bine batuta adaugam ,treptat, cate-o lingura din crema de lamaie (racita bine)!Asamblam prajiturica, astfel: 1/3 fasie blat se acopera cu un strat gem, apoi 1/2 crema lamaie, punem o a doua fasie de blat ( pentru care repetam aceeasi operatiune). Pasul 5
La final acoperim cu cea din urma fasie de blat!!! Prajitura se acopera cu o glazura de lamaie
14369955_664883997020851_827843523296330968_n
14369955_664883997020851_827843523296330968_n
14369955_664883997020851_827843523296330968_n
14369955_664883997020851_827843523296330968_n
14369955_664883997020851_827843523296330968_n
14369955_664883997020851_827843523296330968_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.