Blat : punem visinele intr-o sita la scurs . Intr-un castron amestecam zaharul brun, pudra de cacao si adaugam 80 ml lapte fierbinte, apoi restul de 80 ml lapte rece. Omogenizam si lasam deoparte. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul (cele 120 g), adaugam cate 1 ou , alternand cu amestecul de faina, bicarbonat si praf de copt (cernute); la sfarsit adaugam compozitia de cacao pregatita mai sus. Omogenizam si turnam amestecul in forma rotunda de tort (d-25 cm sau 26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2. Crema ciocolata : topim ciocolata neagra la bain marie sau la micounde. O lasam deoparte. Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine spuma, apoi adaugam ciocolata racorita si omogenizam bine. Mousse de ciocolata alba : Gelatina o hidratam 30 ml apa rece, timp de 10 minute; separat mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si punem pe foc mic pana cand se ingroasa crema putin.Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam bine, apoi adaugam gelatina hidratata. La sfarsit incorporam smantana pentru frisca batuta spuma (eu am folosit 400 ml smantana pentru frisca neindulcita). Asamblare : asezam marginea detasabila a formei de tort pe un platou apoi asamblam : 1/2 blat – crema ciocolata – 1/2 blat -1/2 mousse de ciocolata alba – visine – 1/2 mousse. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata. In momentul servirii il pudram cu cacao.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.