Blat: 4 oua 100 g zahar 2 linguri cacao 4 linguri faina 1 praf de copt Mousse de ciocolata: 3 oua 6 linguri zahar 100 g ciocolata amaruie 50 g cacao 6 linguri amidon 400 ml lapte 500 ml frisca lichida 10 g gelatina esenta de rom Mousse de cafea: 1 ou 1 lingura zahar 2 linguri cafea solubila 2 linguri amidon 200 ml lapte 200 ml frisca lichida 1 lingurita gelatina esenta de vanilie Sirop: 50 g zahar 50 ml apa 2 linguri lichior de ciocolata Decor: 100 g pesmet de biscuit 50 g ciocolata 2 linguri frisca lichida 50 ml frisca batuta
Mod de preparare Tort cu cafea si ciocolata:
Blat:
Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem zaharul si esenta si mixam in continuare pana obtinem o crema. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor.
Compozitia obtinuta se toarna in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, jumatate de ora.
Mousse de ciocolata:
Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase.
Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).
Se ia budinca de pe foc, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana aceasta se topeste. Se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se omogenizeaza cu budinca racita.
Mousse de cafea:
Cafeaua solubila se dizolva in lapte.
Se prepara intocmai ca mousse-ul de ciocolata.
Mousse-ul obtinut se pune intr-un castron tapetat cu folie alimentara. Se acopera cu folia si se da la congelator, pana se intareste foarte bine.
Sirop:
Apa se fierbe cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga lichiorul.
Decor si asamblare:
Se taie marginea blatului, astfel incat sa fie cu 1-1.5 cm mai mic decat tava detasabila in care il vom asambla. Se insiropeaza.Punem un strat de mousse de ciocolata, nivelam si umplem in acelasi timp si spatiul gol de pe marginea blatului.
Mousse-ul de cafea il punem in mijloc, cu fundul in sus.Acoperim cu restul de mousse de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.
Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca, omogenizam si lasam la racit. Punem glazura obtinuta pe mijlocul tortului.
Marginile le tapetam cu pesmetul de biscuit si ornam cu frisca.
SSA40005 copy
SSA40012 copy
SSA40018 copy
SSA40005 copy
SSA40012 copy
SSA40018 copy
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.