Pentru aluat: 700-750 g faina 250 g unt 2 oua 1 cana zahar un praf sare 1 plic praf de copt 1 lingura otet coaja rasa de lamaie 2 lingurite esenta de vanilie 200 g dulceata de zmeura Pentru crema: 1 kg branza de vaci 500 g smantana 1 cana zahar 4-5 oua un praf sare coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 500 g frisca batuta, neindulcita 1 kg zmeura
Mod de preparare
Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas si se adauga peste ea untul taiat in cuburi, ouale, zaharul, praful de copt stins in otet, sarea si aromele si se framanta cu ajutorul degetelor un aluat usor sfaramicios, care se lasa la rece 30 de minute.
Pentru crema, se amesteca branza cu smantana, se adauga zaharul, ouale si un praf de sare, apoi coaja rasa de lamaie si vanilia si se omogenizeaza bine totul.
Se intinde aluatul in doua foi subtiri, se aseaza prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu grasime si pudrata cu zahar, apoi se unge cu dulceata de zmeura si se aseaza a doua foaie deasupra.
Peste cea de-a doua foaie se intinde crema, apoi se coace prajitura pentru 40-45 de minute la 180 de grade.
Se lasa prajitura la rece cateva ore bune, sau de pe o zi pe alta, apoi se intinde peste ea, frisca batuta si se presara zmeura din belsug.
Se pudreaza usor cu zahar pudra, cu aroma de vanilie.
13645336_304945726508522_6645472402757127109_n
13692741_304945729841855_8793705213213079065_n
13645336_304945726508522_6645472402757127109_n
13692741_304945729841855_8793705213213079065_n
13645336_304945726508522_6645472402757127109_n
13692741_304945729841855_8793705213213079065_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.