Ingrediente pentru o tava mai mica ( cam jumatatea unei tavi normale de aragaz)
pentru blat : 6 oua 6 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao un plic praf de copt Separam ouale. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma mai tare. Adaugam galbenusurile rand pe rand si amestecam usor cu o lingura de lemn dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt iar apoi o incorporam in spuma de oua. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.
Pentru crema: 3 galbenusuri 70 ml lapte 120 gr zahar pudra 80 gr ciocolata alba 10 gr gelatina granule 300 gr mascarpone 300 gr frisca lichida vegetala Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugam laptele treptat si ciocolata data pe razatoare . Dam la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin. Luam crema de pe foc si adaugam gelatina hidratata in 3-4 lg apa. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca . Mixam frisca. Cand crema de oua a ajuns la temperatura camerei adaugam mascarponele si frisca si mixam putin.
Pentru sirop : 5-6 lg de zahar se caramelizeaza si se stinge cu un pahar de apa. Lasam la fiert pana se topeste tot zaharul. Adaugam esenta de vanilie si lasam la racit.
Montarea : Blatul copt si racit in taiem in doua felii. Intr-o tava (preferabil cu peretii detasabili sau cea in care ati copt blatul ) asezam o felie de blat, il insiropam si intindem 2-3 din crema. Acoperim cu a doua felie de blat insiropata si intindem deasupra restul de crema. Presaram deasupra pudra de cacao si dam la rece 4-5 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
DSC_1760 copy
DSC_1762 copy
DSC_1764 copy
DSC_1770 copy
DSC_1774 copy
DSC_1760 copy
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.