Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura sau spatula. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute; facem testul scobitorii.
Blatul rece il taiem in 2.
Crema : punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim la microunde, fara a o lasa sa fiarba.
Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie. Peste ea adaugam gelatina hidratata si topita; omogenizam.
Mixam spuma smantana pentru frisca ( eu am folosit doar 400 ml ) si o adaugam peste crema de branza. Crema obtinuta o intindem peste jumatate de blat. Peste crema punem cel de-al doilea blat.
Decor: intr-o tigaie punem untul si zaharul, amestecand pana se topeste, apoi adaugam cocosul, amestecand mereu pana cand cocosul devine auriu.
Blatul ultim il ungem cu gem de caise, iar peste el punem cocosul de mai sus. Dam prajitura la rece de seara pana dimineata, apoi o feliem.
Screenshot_20220421-202815_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.