500 gr faina 300 ml lapte 200 g nutella 2 linguri zahar pudra 50 gr unt 2 galbenusuri 1 esenta de vanilie 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proapata un praf de sare
Se face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min.
Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp camerei, zaharul si 2 galbenusuri, sarea, esenta de vanilie si se amesteca la masina si se adauga laptele putin cate putin. Totul se amesteca apoi pt 5-10 minute pana devine un aluat moale si nelipicios si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pune pe blatul de lucru si se taie in 2 bucati egale, apoi fiecare bucata in doua, obtinem 4 bucati.
Prima bucata se intinde o foaie in forma rotunda, se pune o farfurie, sau un disc de la forma de tort, si se taie in jurul formei, aluatul se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga nutella pe foaie, la fel se face si cu celelalte bucati, doar ca pe ultima foaie nu mai punem nutella.
In mijlocul aluatului se pune un pahar, apoi se taie cozonacul in sfarturi, fiecare sfert se taie in jumatate, iar fiecare felie se taie in jumatate, se obtin 16 buc.
Se iau doua fasii, se rasucesc de doua ori, la fel cu fiecare felie, se iau capetele se apropie si se lipesc intre ele pt a obtine o petala, se lasa la crescut pt inca 15 min.
Se unge cu un galbenus de ou, iar apoi se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade C pt 30 min.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.