5 ouă Un praf de sare 150 g zahăr tos 130 g făină albă tip 000 40 g cacao de bună calitate 50 g unt cu minim 80% grăsime Ingrediente pentru sirop:
200 ml apă 100 g zahăr tos 1 lingură esență de vanilie Coaja răzuită de la o lămâie Ingrediente pentru mousse-ul de iaurt:
500 g iaurt grecesc cu 10% grăsime 100 g zahăr tos 8 g gelatină 40 ml apă rece 1 linguriță extract de vanilie 150 g smântână din lapte pentru frișcă 50 g zahăr pudră 100 g mure Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată:
200 g ciocolată cu 50% cacao 40 g unt 2 g gelatină 10 ml apă rece 250 g smântână pentru frișcă din lapte 100 g zmeură Ingrediente pentru crema de mascarpone:
250 g mascarpone 150 g smântână pentru frișcă din lapte 100 g zahăr pudră Pentru decor: fructe, ciocolată, mentă, etc Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Separăm ouăle.
Topim untul.
Cernem făina împreună cu cacaua într-un castron și o dăm deoparte.
Într-un castron mare vom bate albușurile cu un praf de sare, până lasă valuri la suprafața vasului. Treptat adăugăm zahărul și batem până compoziția capătă un aspect lucios.
74DC2B58-00A1-4584-9040-069C0ED14638.jpeg
Amestecăm untul cu gălbenușurile.
Le turnăm peste compoziția de albușuri și le încorporăm. Adăugăm și făina în 3 tranșe și amestecam ușor cu mișcări de sus în jos. Turnăm compoziția într-o tavă rotundă, tapetată pe fund cu hârtie de copt cu dimensiunea de 22 cm. Coacem aproximativ 32-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem blatul și-l mai lăsăm încă 10 minute în tava în care l-am copt, apoi pe un grătar și-l lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dăm un clocot, după care o lăsăm să se răcească complet.
NOTĂ: Toate cremele trebuiesc făcute înainte de a le monta, nu le faceți pe toate odată că se vor întări.
Pentru toate cremele vom bate frișca separat, și respectând acești pași:
Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală.Punem toată gelatina, de la ambele mousse-uri, la hidratat în cei 50 ml de apă rece (40 de la primul mousse +10 de la cel de-al doilea) pentru cel puțin 10 minute. Așadar avem 10 g de gelatină plus 50 ml apă rece, un total de 60 de grame de gelatină hidratată. Mod de preparare pentru mousse-ul de iaurt:
Iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei și punem peste el zahărul și esența de vanilie. Amestecăm și dăm deoparte. Verificăm dacă zahărul este topit, adăugăm 48 g gelatină hidratată și topită în iaurt,
apoi încorporăm treptat frișca.
Mod de preparare pentru mousse-ul de ciocolată:
Punem untul cu ciocolata la topit pe bain marie, dăm deoparte până ajunge la temperatura camerei.
Adăugăm 50 de g din cantitatea totală de frișcă nebătută, care trebuie să fie la temperatura camerei și o încorporăm ușor cu o spatulă. Dacă o veți pune rece se va întări.
Încorporăm o treime din cantitatea de frișcă bătută în ciocolată, adăugăm diferența de 12 g de gelatină hidratată și topită plus restul de frișcă, amestecând ușor și cu mișcări largi. Mod de preparare pentru crema de mascarpone:
Mascarponele trebuie să fie la temperatura camerei și îl amestecăm ușor, adăugăm treptat frișca și o încorporăm cu ajutorul unei spatule.
Asamblare:
Tăiem blatul în 3 părți. Așezăm pe un platou un blat, îl insiropăm cu o treime din cantitatea de sirop, adăugăm mouse-ul de iaurt, murele.
Punem al doilea blat și presăm ușor, turnăm mouse-ul de ciocolată și zmeura.
Punem al treilea blat, presăm ușor și îmbrăcăm tortul în crema de mascarpone. Decorăm și dăm la rece pentru 3-4 ore.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.