4 mere potrivite 50 g unt 50 g zahăr brun 2 pumni de fructe uscate (stafide, cireşe sau caise deshidratate, tocate) 1 bucăţică de ghimbir, tocat coaja de la 1 portocală 2 linguri de miere 290 ml frişcă bătută (smântână) 1 lingură de zahăr pudră 1 praf de scorţişoară 1 strop de coniac sau whisky, opţional Mere coapte cu caramel – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoţi cotoarele merelor cu un cuţit ascuţit, dar ai grijă să nu tai merele în două. Le aşezi pe o tavă de copt.
Încălzeşti untul şi zahărul într-un vas mic, cu fructele uscate, bucăţica de ghimbir şi coaja de portocală. Amesteci bine până când untul s-a topit şi zahărul s-a dizolvat complet. Torni amestecul de caramel în centrul merelor, dacă ţi-a mai rămas compoziţie, o torni peste mere, împreună cu mierea. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute.
Între timp, baţi smântâna lichidă cu zahărul şi puţină scorţişoară, până se formează o spumă tare. Încorporezi puţin coniac sau whisky, după gust. Serveşti fiecare măr copt cu o cantitate de frişcă bătută sau cu sos de caramel din tava.
mere-coapte-cu-caramel-580x400
mere-coapte-cu-caramel-580x400
mere-coapte-cu-caramel-580x400
mere-coapte-cu-caramel-580x400
mere-coapte-cu-caramel-580x400
mere-coapte-cu-caramel-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.