3 foi de aluat pentru cremșnit 3-4 pere pergamut 3-4 pere jambon Cremă de vanilie din: 8-10 gălbenușuri 1, 5 l lapte 300 g făină 200 g zahăr 250 g unt sare esență de vanilie 2-3 plicuri zahăr vanilat Cremă de ciocolată: 100 g ciocolată 100 ml frișcă lichidă Pentru pudrat: zahăr pudră cu aromă de vanilie fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru prepararea cremei de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare, pentru intensificarea culorii, apoi se continuă cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă făina.
Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă, adăugând treptat laptele fierbinte.
Când crema se îngroașă suficient, ca o smântână, se stinge focul, se adaugă esența și zahărul vanilat, se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se incorporeza untul moale.
Perele se taie în cuburi și se fierb pe foc presărate cu 1-2 linguri de zahăr. Se lasă pe foc doar până când se topește zahărul.
Ciocolata se rupe în bucăți și se adaugă peste frișca lichidă, încălzită bine, apoi se amestecă până se topește toată ciocolata și se uniformizează compoziția.
Peste prima foaie de cremșnit se întinde jumătate din crema de vanilie, se înfig cuburi de pere în ea, apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat, se întinde a doua parte de cremă, se presară restul cuburilor de pere, se întinde imediat ciocolata topită peste ele și se nivelează, apoi se presează cu ultima foaie de cremșnit.
Se dă prăjitura la frigider pentru 2 ore, după care se presară zahărul și fulgii de migdale prăjiți ușor, în prealabil. Sfatul meu pentru a porționa cremesul uniform, este de a folosi un cuțit zimțat, care se introduce în apă fierbinte.
13939477_320577404945354_1673618101270170471_n
14040127_320577344945360_6919744894840253551_n
14095695_320577348278693_3937318101674035903_n
13939477_320577404945354_1673618101270170471_n
14040127_320577344945360_6919744894840253551_n
14095695_320577348278693_3937318101674035903_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.