Ingrediente Blat prajitura cu nuca si cafea Tava de 18/28 cm 6 albusuri un vf. cutit sare 200 g nuca tocata mare 5 linguri faina 200 g zahar Crema prajitura cu nuca si cafea
200 g unt o lingura cacao neagra 2 linguri Nescafe Brasero de la Nestle 3 linguri apa fierbinte 6 galbenusuri 6 linguri lapte 230 g zahar 4 linguri lapte praf (daca nu aveti in casa nu-i bai, nu puneti) Pentru ornat – nuca prajita, nuci caramelizate, ciocolata – ce vreti voi (as recomanda totusi nucile caramelizate, se completeaza PERFECT!)
Mod de preparare prajitura cu nuca si cafea Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cand sunt spuma adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana cand albusurile stau “batz” :)) si nu se mai simt cristalele de zahar.
Adauga apoi nuca si faina si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. Tapeteaza o tava de cu hartie de copt doar pe fund, pune lingura cu lingura compozitia si niveleaza.
Da tava in cuptorul preincalzit, la 170 grade, pentru 25 minute (blatul trebuie sa fie auriu si sa treaca testul cu scobitoarea.
Lasa la racit si pregateste crema. Pune intr-un bol metalic galbenusurile, zaharul si laptele.
Amesteca pe baie de abur, cu un tel, pana cand zaharul e diluat si amestecul s-a ingrosat asemeni unei smantani. Adauga ness-ul si cacaua amestecate cu 3 linguri de apa fierbinte si racite. Mixeaza sa le incorporezi.
Bate untul spuma si adauga-l in crema de cafea rece. Pune si laptele praf.
Mixeaza usor pana la incorporare. Gusta si daca simti ca vrei mai dulce, poti pune o lingura-doua zahar pudra.
Daca folosesti unt de calitate n-ai motiv sa te ingrijorezi ca se taie. Eu am avut in casa doar unt cu 65% grasime si tot nu mi s-a taiat, d-apoi daca folosesti unt bun, nici atat motiv de ingrijorare :))
Pont reparare crema de unt
Daca totusi ti se taie crema de unt, repar-o punand bolul deasupra unui vas cu apa calda din care ies aburi si mixeaza pana cand se repara. N-o lasa prea mult, sa se inmoaie, doar cat sa se lege inapoi.
Rastoarna blatul pe un platou, desprinde hartia de copt (trece, inainte de a rasturna, cu cutitul pe marginea tavii, sa desprinzi blatul).
Intinde crema, niveleaza si orneaza dupa preferinte.
Nuci caramelizate.
Caramelizeaza 3-4 linguri de zahar intr-un vas. Ai grija sa nu-l lasi prea mult, sa nu se amarasca. In caramelul fierbinte pune o mana de nuci si amesteca rapid.
Rastoarna pe o bucata hartie de copt si lasa sa se raceasca. Cu mana, rupe bucati si pune peste prajitura.
Da prajitura la rece. Inainte de servire las-o 10-15 minute la temperatura camerei.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.