600 gr faina 300 gr zahar 750 ml lapte 150 gr unt 3 oua 1 esenta de lamaie 1 plic praf de copt 1 kg de prune
Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam zaharul si amestecam bine. Topim untul si il turnam peste faiana. Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta. Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine. Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs. Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul. Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit. Introducem tava la cuptor la foc potrivit. Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos
deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet. Pudram cu zahar pudra.