Pentru blat: 5 oua 150 g zahar 100 g faina 75 g nuci macinate + 250 g zahar pentru caramel
Pentru crema 500 ml lapte 4 galbenusuri 80 g faina 150 g zahar vanilie 1 pachet de unt
Mod de preparare: 1. Incepe sa prepari foile pentru prajitura. Amesteca ouale cu zaharul, adauga apoi faina si la sfarsit, nucile macinate. 2. Imparte compozitia in trei. Fiecare parte se intinde, pe rand, pe fundul cate unei tavi si se baga la cuptor pentru a se coace.
3. In timp ce se coc foile, caramelizeaza cele 250 g de zahar si, imediat ce scoti cate o tava, intinde din caramel peste blatul copt. Ai grija sa iti ajunga pentru toate cele trei foi. 4. Prepara apoi crema. Pune pe foc laptele, adauga galbenusurile, faina, zaharul si vanilia si lasa-le sa fiarba. Ia oala de pe foc si incorporeaza untul, amestecand continuu crema.
5. Incepe sa umpli foile cu crema. Albusurile ramase (de la crema) se bat cu 240 g zahar si se toarna pe deasupra prajiturii. Se toarna si putin topping de ciocolata, pentru aspect.
media_147395245565482800-150x150
media_147395245565482800-150x150
media_147395245565482800-150x150
media_147395245565482800-150x150
media_147395245565482800-150x150
media_147395245565482800-150x150
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.