6 oua 12 linguri de zahar tos 1 lingurita rasa de bicarbonat 10 linguri faina 2 linguri cacao 2 plicuri zahar vaniliat
Crema:
200g unt 200g zahar 200ml lapte 2 linguri faina 1 ou 100g nuca macinata 2 linguri cacao 50 g ciocolata amaruie 1 fiola esenta de rom ( Dr. Oetker )
Mai avem nevoie de 50g ciocolata pentru ras deasupra.
Prajitura Inghetata falsa de ciocolata Publicat în 5 ianuarie 2012 de Amalia Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (pf print icon) imagine reteta Print Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (pf pdf icon) imagine reteta PDF
Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (prajiturainghetatafalsadeciocolata0) imagine reteta
Bine v-am regasit in Noul An! Am multe retete de postat, retete pe care le-am gatit de sarbatori. Si pentru ca sarbatorile continua, azi va propun o prajitura delicioasa ( si asta zice sotul meu care nu e amator de dulciuri ) si de maine incep cu aperitivele :).
Ingrediente:
Blat:
6 oua 12 linguri de zahar tos 1 lingurita rasa de bicarbonat 10 linguri faina 2 linguri cacao 2 plicuri zahar vaniliat
Crema:
200g unt 200g zahar 200ml lapte 2 linguri faina 1 ou 100g nuca macinata 2 linguri cacao 50 g ciocolata amaruie 1 fiola esenta de rom ( Dr. Oetker )
Mai avem nevoie de 50g ciocolata pentru ras deasupra.
Blatul este cel de la prajitura Inghetata falsa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn “peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura ( 25×35 cm), deoarece aceasta prajitura este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca putin apoi il rasturnam pe un fund de lemn. Pentru crema amestecam faina cu oul si zaharul, adaugam laptele, si punem sa se ingroase la foc mic amestecand mereu.Cand se ingroasa putin luam de pe foc si adaugam nuca, cacao si ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se raceasca. Separat mixam putin untul si apoi adaugam putin cate putin din amestecul racit. La sfarsit punem esenta de rom. Rezulta o crema fina si pufoasa. Punem crema peste tort iar deasupra radem ciocolata. Daca doriti puteti pune peste crema 250 ml frisca batuta impreuna cu un intaritor si apoi sa radeti ciocolata. Lasam prajitura la rece 4 ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa calda.
82373633_HGHCHBE3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.