Primiți cu deosebiți? Biscuiții de astăzi sunt speciali ca formă și ingrediente secrete: dragoste, încredere, răbdare! Rețeta este a mămicii lui Nicholas – Ana Maria din familia MyBabyFood.
Ingrediente:
1. Aluat alb:
150 gr unt rece 280 gr faina tip 650 1 galbenus 2 LG pline de miere 1 lgt coaja de portocala Câteva picături ulei esențial de portocala. 2. Partea Maro:
150 gr unt moale 270 gr faina tip 650 10 gr carob/ cacao (+5 ani) 1 galbenus 5 LG sirop de curmale 1/2 lgt condimente pentru biscuiti de Crăciun (Spekulatius de la Lecke’s BIO) Cum am procedat:
Este valabil la ambele aluaturi.
Se amesteca untul rece cu faina pana se face un aluat nisipos, se adauga oul, îndulcitorul si condimentele, se formează o bila, se pune in folie alimentara si se da la rece o ora. Va recomand sa împărțiți cele doua bile de aluat in doua. Când vom decupa steluțele, e bine sa aveți mai puțin aluat pentru ca se va încălzi pe masa de lucru. Va atașez poze din procesul de creație. Decupați steluțe din ambele aluaturi și apoi le puneți invers la loc. După ce le puneți, întinderi puțin cu făcălețul, ca sa se preseze puțin foia, înainte sa decupați cu o forma rotundă. Astfel, steluța nu o sa iasa din locul ei. Biscuiti se coc la 160 gr, 12-14 min, in funcție de cuptor. După ce de coc, ii scoateți și ii lăsați in tava sa se răcească. Calzi sunt foarte fragezi. Când se răcesc se mai întăresc și pot fi luați in mâna. Se topesc in gura. Ies foarte mulți biscuiti din cantitățile de mai sus. După ce ați decupat biscuitii cu steluțe, adunați resturile albe si pe cele maro fiecare in câte o bila, le puneți in folie, si iar la rece măcar jumate de ora. După, ii puteți decupa in orice forme doriți. Pe acestia i-am congelat pe tava, apoi i-am pus intr-o caserola, la congelator, când am nevoie scot atâția cât vreau.
Screenshot_20221221_193414_Facebook
Screenshot_20221221_193422_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.