7 albusuri 140 g zahar un praf de sare 1 lingurita vanilie 200 g nuca macinata 60 g faina 1 lingurita rasa de praf de copt
Glazura de ciocolata alba
250 g ciocolata alba 2 linguri de ulei
Crema de caramel
150 g zahar ( pentru topit ) 40 g zahar ( pentru galbenusuri ) 200 g unt 7 galbenusuri 200 g alune sau arahide prajite
Glazura de ciocolata meagra
250 g ciocolata neagra (sau cu lapte ) 2 linguri de ulei od de preparare prajitura Snickers
Intai preparam blatul.Mixam albusurile cu un praf de sare si vanilia pana obtinem o spuma consistenta ,apoi adaugam zaharul,putin cate putin ,mixand continuu .Trebuie sa obtinem o bezea tare,cremoasa.
Adaugam apoi nuca macinata fin ,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt .Amestecam delicat ,cu miscari de sus in jos ,sa nu scoatem aerul din bezea. Acoperim o tava (34 cmx 37 cm) cu hartie de copt si punem blatul de bezea,nivelandu-l bine.Puteti folosi si o tava mai mica putin,prajitura va iesi mai inalta . Coacem 25-30 de minute la 170 °C ,pana se rumeneste usor .Lasam blatul sa se raceasca complet.Apoi topim ciocolata alba impreuna cu cele doua linguri de ulei si-o intindem uniform deasupra blatului .Dam tava la rece.
Cat se intareste ciocolata alba ,preparam crema .
Intai frecam galbenusurile cu cele 40 de g de zahar pana cand zaharul este complet topit.
Intr-o craticioara topim 150 g zahar ,adaugam apoi untul taiat cubulete si amestecam.Dam craticioara de pe foc si adaugam arahidele (eu am tocat jumatate din ele ) .Amestecam sa mai scada un pic temperatura si adaugam galbenusurile.Amestecam bine, repunem vasul pe foc si fierbem la foc mic cateva minute pana incepe sa se ingroase.Nu fierbeti mai mult pentru ca se va ingrosa prea tare dupa racire.
Dupa ce crema este complet rece o intindem uniform peste glazura alba.Nu puneti crema nici macar calduta,va topi ciocolata alba si nu veti mai avea straturi uniforme.
Peste crema de caramel punem ciocolata neagra ,topita impreuna cu cele doua linguri de ulei .Lasam prajitura la rece cateva ore si apoi o putem taia .Taiati prajitura in bucati cu un cutit cu lama incalzita in apa fierbinte .Pofta buna !
DSC_0155
DSC_0162
DSC_0155
DSC_0162
DSC_0155
DSC_0162
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.