28 g amidon (1 plic) 240 ml smântână dulce/pentru frișcă 240 ml șampanie 100 g + 2 linguri zahăr tos 2 ouă mari 4 gălbenușuri mari 4 linguri unt 1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie
Într-un castron mare, bate amidonul cu jumătate din cantitatea de smântână. Într-o crăticioară medie, combină restul de smântână cu șampania și zahărul. Adu la fierbere, amestecând continuu cât să se dizolve zahărul, apoi dă de pe foc. Adaugă ouăle întregi și gălbenușurile peste amestecul de amidon și smânttână. Bate la treapta mică a mixerului pentru omogenizare. În timp ce amesteci, adaugă jumătate din cantitatea amestecului fierbinte. Restul pune-l înapoi pe foc și adu la fierbere. Toarnă amestecul rece peste cel din crăticioară și amestecă încontinuu, până când obții o cremă omogenă, mătăsoasă, ce are consistența unei budinci. Dă de pe foc, adaugă untul și esența de vanilie. Toarnă crema printr-o sită (pentru a scăpa de eventualele cocoloașe) într-un bol, acoperă cu folie de plastic și dă la rece pentru cel puțin 2 ore.
crema-sa-1024x771
crema-sa-1024x771
crema-sa-1024x771
crema-sa-1024x771
crema-sa-1024x771
crema-sa-1024x771
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.