Pentru aluat 1 praf de copt 250 g unt 100 g zahăr 400 g făină 1-2 linguriţe cacao 1 gălbenuş
Pentru umplutură 300 g brânză de vaci 250 ml smântână pentru frişcă 5 linguri zahăr pudră 3 ouă 1 lingură făină 8-10 caise,tăiate jumătăţi zahăr pudră,opţional, pentru decor
MOd de preparare
Pentru aluat, cerni făina, cacaua, praful de copt şi le amesteci cu untul rece, zahărul şi gălbenuşul până obţii un aluat elastic, din care vei face firimiturile. Îl împarţi în două bile egale şi le dai la rece 15-30 de minute, ca să se întărească.
Între timp, faci crema. Mixezi brânza cu smântâna, ouăle bătute, făina şi zahărul pudră. Tapetezi o tavă şi dai prin răzătoare o bucată de aluat, pe care îl aşezi în mod egal, având grijă să nu îl apeşi. Întinzi crema de brânză peste el, adaugi caisele tăiate, apoi razi a doua bucată de aluat. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 40 de minute. Când s-a răcit, o tai şi, dacă vrei, o pudrezi cu zahăr.
prajitura-cu-firimituri-si-caise-580x400
prajitura-cu-firimituri-si-caise-580x400
prajitura-cu-firimituri-si-caise-580x400
prajitura-cu-firimituri-si-caise-580x400
prajitura-cu-firimituri-si-caise-580x400
prajitura-cu-firimituri-si-caise-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.