Crema espresso cu nuca -8 galbenusuri -130 gr nuca macinata -1 plic zahar vanilinat -250 gr zahar pudra -50 gr espresso ness(Dacă vi se pare mult reduceri la 30 gr) -250 gr unt cu 82% -50 ml lapte 3,5% -1 esenta de rom Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat Se pune pe baie de abur si se fierbe 15 minute,intre timp se pune si laptele Ness espresso se dizolva in 3 linguri de lapte cald si se adauga in crema Se amesteca continu cu un tel cca 5 minute Crema se va ingrosa si abia atunci se pune nuca in crema. Se mai tine pe abur 5 minute dupa care se lasa la racit Untul se spumeaza cu 50 gr zahar pudra In untul spumat se adauga crema racita si se mixeaza foarte usor .
Bezea cu nuca -4 albusuri de la 4 oua -80 gr zahar brun -120 gr nuca macinata -30 gr faina tip 550 -sare -praf de copt 1/2 plic Nuca,faina,praful de copt se amesteca Albusurile se mixeaza cu sarea si zaharul Se adauga amestecul de mai sus si se amesteca usor cu o spatula Bezeaua se coace in tava(42×28) tapetat cu hartie de copt la 160 grade timp 15 minute Se lasa la racit
Blat cu nuca taiata (2 blaturi) -3 oua -100 gr zahar -50 gr unt cu 82% -90 gr faina -80 gr nuci taiate -30 gr cacao -50 ml ulei -75 ml lapte cu 3,8% -1/2 plic praf de copt Galbenusurile se mixeaza cu 50 gr zahar pana devin albicioase si cresc in volum. Se adauga uleiul in fir subtire mixand cateva minute In timp ce mixam se pune untul topit si racit si se continua mixarea cateva minute Cacaoa,faina,praful de copt se cern si se adauga in amestecul de galbenusuri Se adauga in fir subtire laptele mixand in continuare Adaugam nucile taiate si amestecam cu o spatula. Albusurile se mixeaza separat cu un praf de sare si 50 gr zahar Albusurile mixate se adauga in amestecul de galbenusuri in 3 transe Cu o spatula incorporam bine Se aseaza in tava (42×28) tapetata cu hartie de copt si se coace 20 minute la 160 grade Cantitatile mai sus mentionate sunt pentru un blat Se va repeta si se mai face un blat
Sirop -50 gr zahar -75 ml apa -coaja de la o lamaie -1 lingura extract de vanilie Zaharul cu apa si coaja de lamaie se fierb 7 minute Se scoate coaja de lamaie iar cand siropul este rece se pune extractul de vanilie
Glazura ciocolata neagra -200 gr ciocolata neagra -100 ml frișcă -1 lingurita ulei de cocos Toate se pun intr-o cratita pe baie de abur pana se topesc,se amesteca incontinu pentru ca glazura sa fie lucioasă
Glazura alba -70 gr ciocolata alba -30 gr frisca -10 gr ulei cocos Toate se pun pe baie de abur pana se topesc si se amesteca.
Montare prajitura -Blat cu nuca usor insiropat -1/2 crema espresso cu nuca -Bezea cu nuca -1/2 crema espresso cu nuca -Blat cu nuca usor insiropat Bagam prajitura la frigider 1 ora inainte sa punem glazura Dupa 1 ora turnam glazura de ciocolata neagra si nivelam bine Bagam câteva minute din nou in frigider pana se intareste glazura Peste glazura neagra pynem dantela de glazura din ciocolata alba(ca in foto)
Se baga prajitura la frigider peste noapte iar a doua zi se taie in bucati egale O recomand ,foarte gustoasa!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.