Blat: 750 g faina 1 cana zahar tos 2 oua 200 g iaurt 3% 250 gr unt 2 plicuri praf de copt coaja de lamaie un praf de sare Umplutura: 1 kg iaurt 3% 6 oua 1 cana zahar tos sucul de la doua lamaii coaja de la o lamaie esenta de lamaie
Mod de preparare
Pentru blat, se amesteca faina cu praful de copt, se face o adancitura la mijloc si se adauga toate celelalte ingrediente.
Se amesteca ingredientele de la mijloc, adunand si faina de pe margini, mai intai cu o spatula, apoi cu ajutorul degetelor.
De mentionat ca untul trebuie sa fie moale, tinut la temperatura camerei.
Se framanta un aluat destul de ferm, care se da la rece 30 de minute.
Pentru crema, se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga sucul si coaja de lamaie, esenta, apoi iaurtul.
Se imparte aluatul in doua parti.
Prima parte se intinde in tava clasica de aragaz, tapetata cu hartie de copt, se intinde crema peste ea, apoi cu mare grija, se intinde cea de-a doua foaie de aluat.
Se intinde foaia de aluat, mai intai pe masa de lucru, apoi se ruleaza pe sucitor si se transfera in tava, asezand-o usor peste crema care este usor fluida.
Se coace prajitura la 180 de grade, pentru 45 de minute, dupa care, se scoate din cuptor, se rade coaja de lamaie deasupra si se acopera cu hartie de copt.
Se lasa asa 10 minute, se indeparteaza hartia, se inlatura toata coaja de lamaie si se pudreaza prajitura cu zahar.
Prajitura va avea astfel, o aroma intensa de lamaie.
Se lasa sa se tempereze, apoi se poate portiona.
13590280_301652633504498_4980524861497091980_n
13592384_301652640171164_5445722618781882057_n
13626575_301652666837828_3633554680711334815_n
13626623_301652636837831_1309908780880303977_n
13626623_301652636837831_1309908780880303977_n
13626623_301652636837831_1309908780880303977_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.