Pentru blat: 120 gr faina 5 oua 40 gr cacao 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 100 gr zahar 30 ml apa rece Pentru crema: 3 oua 100 gr zahar 140 ml lapte vanilie 10 gr gelatina 500 gr frisca 3 lingurite esenta de rom Sirop de rom – 100 ml
Mod preparare Pasul 1
Albusurile se bat spuma cu zahar. Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine, se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Pasul 2
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 20-25 min, verificati cu scobitoarea Se lasa sa se racesca complet. Pasul 3
Intr-o cratita punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Bain-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat, se ia de pe baia de abur si o lasam la racit. Cand crema s-a racit, se adauga frisca batuta, esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Pasul 4
In tava in care am copt blatul se pune o folie alimentara, stropim cu sirop, apoi adaugam blatul. Se insiropeaza blatul cu restul de sirop, apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se introduce la rece pentru minim 3 ore. Pofta buna!
13700212_637770966398821_1385144383346704784_n
13700212_637770966398821_1385144383346704784_n
13700212_637770966398821_1385144383346704784_n
13700212_637770966398821_1385144383346704784_n
13700212_637770966398821_1385144383346704784_n
13700212_637770966398821_1385144383346704784_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.