Ingrediente blat : 4 oua 250 gr zahar 100 gr faina 80 gr amidon 2 lingurite praf de copt 2 linguri fulgi de cocos 3-4 linguri jeleu de caise pentru uns blatul 300 gr sirop din 150 gr apa si 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat Crema de ciocolata alba: 200 gr ciocolata alba 250 gr frisca 5-6 fursecuri cu ciocolata sau 50 gr picaturi de ciocolata Crema de caise : 250 gr mascarpone 250 gr frisca 150 gr zahar pudra 400 gr jeleu de caise sau gem de caise 2 foi gelatina Mod de preparare blat : 1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua. 2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare. 3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul unui tel. 4. Se tapeteaza cu hartie unsa cu unt o forma cu diametru de 22 cm, punem blatul la cuptorul preincalzit si-l lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea. 5. Se lasa la racit pe un gratar. Pentru sirop: se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat. Mod de preparare crema de ciocolata : 1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit. 2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine. 3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat. Mod de preparare crema de caise : 1. Batem cu mixerul crema mascarpone la care am adaugat zaharul pudra. 2. Batem si frisca si o adaugam treptat cremei de mai sus. 3. Adaugam amestecului de frisca si mascarpone jeleul de caise. In cazul in care avem gem cu bucati mari de fructe, ar fi de preferat sa blendium pana devine ca un jeleu, altfel este mai greu de ornat. 4. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste crema, amestecand pentru a fi uniformizata. 5. Oprim 4-5 linguri pentru ornat, adaugand 1 picatura de colorant pentru realizarea trandafirasilor roz.
508x318_tort-coronita-336295
508x318_tort-coronita-336295
508x318_tort-coronita-336295
508x318_tort-coronita-336295
508x318_tort-coronita-336295
508x318_tort-coronita-336295
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.