Prajitura cu glazura de bezea si nuci caramelizate
Ingrediente
20 ml apă 50 g zahăr 150 g miez de nucă
Pentru caramel
280 g zahăr 4 albuşuri
Pentru bezea
3 linguri cacao caise din compot 1-2 pliculete zahăr vanilat 1 praf sare 10 linguri ulei 2 cani zahăr 2 cani făină 10 ouă alune în coajă
Pentru ornare
alune de pădure
Preparare
1. Pentru blat, se bat bine albuşurile cu zahărul. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, zahărul vanilat şi un praf de sare, apoi se toarnă peste albuşurile bătute spumă şi se încorporează făina şi cacaua. 2. Se unge o tavă cu ulei, apoi se toarnă compoziţia de prăjitură. Se lasă la foc potrivit, timp de 30-40 de minute, în cuptorul încins în prealabil la 170˚C. Între timp, se feliază caisele. 3. Pentru bezea, se bat bine albuşurile cu mixerul, iar apoi se continuă 5-6 minute pe baie de abur, după care se pun deoparte. 4. După ce s-a rumenit prăjitura, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi, se taie în 2 straturi. Se pune primul strat înapoi în tavă, se unge cu jumătate din compoziţia de bezea, se pun feliile de caise, apoi se pune celălat strat de blat, peste care se toarnă restul de bezea. Tava se mai dă 5-10 minute la cuptor. 5. Între timp, se caramelizează nuca cu zahărul topit în apă. După ce s-a scos tava din cuptor, se pune deasupra miezul de nucă caramelizat şi se taie în bucăţi potrivite. Se ornează cu frunzuliţe de mentă, alune de pădure şi alune în coajă.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.