INGREDIENTE PENTRU BLAT: - 250g unt Pilos rece, de la frigider - 300g faina Castello - 230g zahar Castello - un ou mare - ½ lingurita praf de copt - o lingurita esenta de vanilie Castello INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA: - 600g crema de branza natura Goldessa - 2 oua (3 daca sunt mai mici) - o lingura esenta de vanilie Castello - 4 linguri pesmet Castello - 4 linguri dulceata (fructe de padure, zmeura, caise, prune) - 1 kg caise - zahar pudra Castello pentru garnisit
Pentru blat folosim o tava de 20×30 cm, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt sau faina. Incingem cuptorul la 180°C. Pentru aluat, punem in robotul de bucatarie untul foarte rece taiat cubulete, faina, praful de copt si zaharul, pe care le amestecam de cateva ori pe functia pulse, pana compozitia arata ca un pesmet mare. Adaugam oul si esneta de vanilie si amestecam din nou. Vom avea un aluat destul de moale. Punem 1/3 din aluat intr-o punga sau il invelim in folie alimentara, acesta va fi aluatul pentru razuit. Restul de aluat il punem in alta punga si ambele le dam la frigider 30 de minute, timp in care pregatim umplutura. Pentru umplutura amestecam crema de branza bine scursa de zer, zaharul, vanilia pana aveam o crema. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. La final adaugam si pesmetul, amestecam. Intindem aluatul (2/3 din cantitatea initiala) in tava, cu degetele, astfel incat sa avem un strat uniform. Coacem aluatul 15-18 minute sau pana este frumos rumenit. Turnam deasupra amestecul de branza si dam din nou la cuptor, 20-25 minute. Scoatem tava de la cuptor, ungem stratul de branza (care intre timp trebuie sa se fi intarit si sa faca o crusta usor aurie) cu dulceata si asezam deasupra caisele, taite in jumatate si fara samburi. Razuim deasupra restul de aluat (1/3 din cantitatea initiala si dam din nou tava la cuptor, alte 20-25 minute sau pana prajitura trece testul scobitorii si aluatul razuit este rumenit si crocant. Oricat de greu v-ar fi (si va inteleg perfect), va rog mult sa asteptati ca prajitura sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a o felia. Ideal ar fi ca dupa ce se raceste la temperatura camerei sa o lasati si la frigider cateva ore, pentru a se aseza.
prajitura-cu-branza-si-caise1-520x344
prajitura-cu-branza-si-caise-2-520x344
prajitura-cu-branza-si-caise1-520x344
prajitura-cu-branza-si-caise-2-520x344
prajitura-cu-branza-si-caise1-520x344
prajitura-cu-branza-si-caise-2-520x344
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.