Ingrediente blat: 7 ouă, 210 g zahăr, 180 g făină, 30 g cacao;
Ingrediente sirop: 300 ml apă, 6 linguri de zahăr, o fiolă esenţă de vanilie;
Ingrediente cremă: 400 g unt, 100 ml lapte, 30 ml suc de lămâie, 110 g cacao, 350 g zahăr, 4 ouă; ornare: o cutie de frişcă lichidă, o sfeclă roşie, inimioare de zahăr
Mod de preparare blat – se mixează ouăle întregi cu zahărul până când îşi măresc volumul şi se deschid la culoare, după care se adugă făina amestecată cu cacaua şi se amestecă. Se pune într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm şi se coace în cuptor până se desprinde de pe margini. Se scoate şi se lasă să se răcească.
Mod de preparare cremă: se amestecă zahărul cu laptele, praful de cacao şi ouăle şi se pune la fiert până se îngroaşă. După ce s-a răcit se adaugă untul, esenţa de rom, zeama de lămâie şi se amestecă bine.
Apoi, se taie blatul rece în trei foi, sub formă de inimă. Se însiropează prima foaie cu un sirop din apă şi zahăr topit pe foc şi se adaugă jumătate din cremă. Apoi se adaugă a doua foaie, se însiropează şi se adaugă restul de cremă, după care se pune ultima foaie, însiropată şi ea, peste care se adaugă un strat de frişcă. Se ornează tortul cu crema roz (se obţine din frişca amestecată cu 3-5 linguri suc natural de sfeclă roşie), iar formele de trandafiri se pot face cu ajutorul unui posh.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.