200 gr nuca prajita, tocata biscuiti simpli o cana de cafea preparata 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
Blat ( tava de 20/25cm) :
4 albusuri 5 linguri zahar 2 linguri pesmet 2 linguri faina alba 3 linguri nuca macinata o lingurita praf de copt un varf de cutit sare
Crema
250 ml frisca lichida 50 ml smantana + o lingura zahar 4 galbenusuri 100 gr zahar 4 linguri lapte 2 plicuri zahar vanilat
cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald.
Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
Intre timp prepara crema.
Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare.
Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.