Blat: # 5 oua # 100 g zahar # 2 linguri ulei # 30 g amidon # 100 g faina # 1 praf de copt # 3 linguri bilute de ciocolata # Pentru crema: # 3 galbenusuri # 200 g zahar # 220 ml lapte # 250 ml frisca # 1 lingura amidon # 10 g gelatina # Pentru sirop: # 50 g zahar # 100 ml apa # 2 linguri lichior de ciocolata # Pentru glazura: # 100 g ciocolata amaruie # 50 g unt # 50 ml frisca lichida # 1 lingura lichior de ciocolata # Pentru decor caramel: # 50 g zahar
Mod de preparare Tort Caramel:
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.
Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La sfarsit, bilutele de ciocolata. Aluatul obtinut il turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba cu scobitoarea
656x492_tort-caramel-15751
656x492_tort-caramel-15751
656x492_tort-caramel-15751
656x492_tort-caramel-15751
656x492_tort-caramel-15751
656x492_tort-caramel-15751
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.