1.5 pahare de făină 0.5 pahar de zahăr 100 g de unt 1.5 lingurițe de praf de copt
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
400 g de brânză de vaci 3 ouă 0.5 pahar de zahăr (sau mai puțin) 1-2 lingurițe de zahăr vanilat 1-2 pumni de stafide (opțional)
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
6-8 linguri de smântână 4-6 linguri de lapte condensat ciocolată sau sirop de ciocolată
MOD DE PREPARARE
Aluatul. Amestecați untul cu zahăr și făina combinată cu praf de copt. Va fi mai comod să faceți acest lucru cu un robot de bucătărie, dar este ușor și cu mâna. Împărțiți masa sfărâmicioasă în două părți: pentru stratul inferior și cel superior al aluatului. Umplutura. Amestecați brânza de vaci, ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Dacă umplutura va arăta prea lichidă, atunci adăugați o lingură de amidon. Alegeți mai bine brânza cu un conținut mare de grăsimi (mai mult de 9%). Mărunțiți masa de brânză într-un blender până la omogenizare. Încălziți cuptorul la 180-200 de grade. Luați o formă dreptunghiulară detașabilă sau una rotundă cu diametrul de 22-24 cm. Tapetați partea de jos cu hârtie de copt și ungeți marginile cu unt. Puneți o parte de aluat – firimituri și nivelați-l uniform. Turnați un strat neted de umplutură de brânză de vaci. Adăugați stafide, la dorință. Acoperiți cu cealaltă parte de aluat și nivelați-l. Dați forma la cuptor, timp de 45 de minute – 1 oră, umplutura trebuie să se coacă, iar aluatul să se rumenească deasupra. Crema. Cu 5 minute înainte de scoaterea prăjiturii din cuptor, amestecați smântâna și laptele condensat. După ce ați scos prăjitura, turnați imediat crema. Apoi decorați-o cu ciocolată topită sau sirop. Efectul de marmură se obține cu ajutorul unei linguri, cu care trasați linii. Puteți face desene haotice sau artistice cu o scobitoare. După ce prăjitura se va răci, crema se va lega și va fi comod de tăiat în felii.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.