Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula. Rasturnam compozitia intr-o tava ( 24 cm diametru ) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.
Caramel: 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 50 g unt
Zaharul se caramelizeaza. Lasam pe foc pana devine lichid si capata culoarea chihlimbarului. Dam deoparte sau dam focul foarte mic si turnam smantana pentru frisca. Atentie la aburii care se formeaza. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa usor. Adaugam untul si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit bagam blenderul vertical si mixam bine bine, apoi lasam la racit.
Crema de ciocolata: 200 g ciocolata amaruie 250 ml smantana pentru frisca 2 linguri coniac
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a mai racorit adaugam coniacul, omogenizam si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se raceste si se intareste. Mixam pana crema devine pufoasa.
Sirop: 50 g zahar 2 linguri coniac 100 ml apa
Zaharul si apa se pun la fiert timp de cateva minute. Se da deoparte si se lasa la racit. Se adauga si coniacul.
Pentru glazura: 100 g ciocolata amaruie 50 ml smantana pentru frisca 50 g unt
Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana si untul. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Blatul copt si racit il taiem in 3. Primul blat il punem pe un platou, insiropam si acoperim cu jumatate din crema. Peste stratul de crema de ciocolata punem un strat de caramel, atat cat consideram de cuviinta. Acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat, restul de crema, inca un strat de caramel si cel de-al 3-lea blat, de asemenea, insiropat. Dam la frigider pentru cateva ore.
Pentru decor: 250-300 ml frisca lichida 1 lingura ness 100 g ciocolata rasa 150 g nuca 50 g ciocolata amaruie
Nessul se amesteca in frisca lichida, apoi mixeaza pana se intareste. Ciocolata se rade cu un curatitor de legume. Nuca si ciocolata tinuta cateva minute la congelator se pun la robot si se macina impreuna. Tortul se imbraca intr-un strat subtire de frisca. Se toarna glazura pe tort, marginile se tapeteaza cu nuca macinata. Se presara ciocolata rasa si se orneaza cu restul de frisca.
59723401_UEPFAQJ
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.