Pentru aluat: 1 kg faina 100 g zahar brun 400 ml lapte 60-70 g drojdie proaspata un praf sare coaja rasa de portocala coaja rasa de lamaie esenta de vanilie Pentru umplutura: 300 g unt 150 g zahar brun 2-3 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului, se dizolva drojdia impreuna cu o lingura de zahar in putin lapte cald, se adauga si putina faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se cerne faina intr-un vas, se amesteca cu sarea si restul de zahar, apoi se face o adancitura la mijloc unde se toarna maiaua crescuta, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de vanilie.
Se amesteca totul cu faina de pe margini, picurand treptat si laptele caldut si se framanta un aluat mai ferm decat aluatul de cozonac obisnuit.
Se lasa la crescut 30-40 de minute, dupa care se intinde in foi subtiri de circa 1 cm, se ung foile cu unt moale si se presara din belsug zahar brun si scortisoara.
Se ruleaza foile strans si se mai lasa la crescut 30 de minute, dupa care, fie se taie in rondele si se aseaza intr-o forma de copt rotunda, fie se cresteaza rulourile pe jumatate si se impletesc, astfel incat crestaturile sa se vada frumos la exterior.
Se coc apoi cozonacii pentru 40 de minute la 160-170 de grade.
Este foarte bun, puternic aromat si aspectuos acest tip de cozonac vienez stritzel.
13557675_301711046831990_340423119504930313_n
13557733_301711096831985_5276869232740769411_n
13615410_301711040165324_7650981631362319721_n
13625378_301711043498657_7908058589038352709_n
13615410_301711040165324_7650981631362319721_n
13615410_301711040165324_7650981631362319721_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.