500g aluat de foitaj 50g fulgi de migdale 3 linguri de zahăr pudră, pentru presărat, plus extra pentru servit
PENTRU CREMĂ 8 foi de gelatină 750ml de lapte integral 250ml de smântână pentru frișcă 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime 100g de amidon 3 gălbenușuri 140g de zahăr
1. Încinge cuptorul la 200ºC. Întinde jumătate de aluatul de foitaj până obții un pătrat cu latura de 25cm și așază-l pe o hârtie de copt. Presară peste el fulgii de migdale și presează-i cu grijă, apoi presară jumătate din cantitatea de zahăr pudră și întinde peste aluat o altă bucată de hârtie de copt. Pune totul într-o tavă și așază deasupra o a doua tavă, ca un sandvici. Așază o greutate termorezistentă (un vas sau câteva vase mai mici) deasupra, dă totul la cuptor timp de 5 minute, până când aluatul se rumenește și devine crocant. 2. Când e gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească. Repetă acest pas cu aluatul rămas. Lasă-l și pe acesta să se răcească. 3. Pune gelatina la înmuiat într-un bol cu apă rece, apoi pune toate celelalte ingrediente într-o cratiță. Dă focul mic și amestecă încontinuu, apoi crește treptat focul până când crema aproape atinge punctul de fierbere. Amestecă chiar dacă vei observa cocoloașe, până când obții o cremă groasă și omogenă. 4. Ia cratița de pe foc și îndepărtează păstaia de vanilie. Stoarce gelatina de apă și încorporeaz-o în cremă, amestecând până se dizolvă complet. 5. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 20cm. Folosește un cuțit ascuțit și o riglă pentru a decupa aluatul sub formă de pătrat cu latura de 20cm și așază-l ca să încapă în tavă, cu fulgii de migdale în jos. Pregătește și cel de-al doilea aluat la fel. Peste baza de aluat, toarnă crema și întinde-o uniform. Împarte blatul de deasupra în 8 dreptunghiuri cu dimensiunile de 10x15cm (așa îți va fi mai ușor când vei tăia prăjiturile mai încolo). Apoi așază bucățile peste crema de vanilie, cu fulgii de migdale în sus. Apasă ușor pentru a le lipi, dar fără să le rupi. Apoi acoperă-le și dă-le la rece timp de 4 ore sau, cel mai bine, peste noapte. 6. Înainte de servire, taie prăjiturile acolo unde partea de sus este deja tăiată. Pudrează-le cu zahăr și servește-le. Cel mai bine se consumă în primele 24 de ore, când blatul este crocant.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.