- 5 grame de bicarbonat de sodiu (jumatate de lingurita)
- 60 grame cacao neagra
- 200 grame unt
- 200 grame zahar
- 3 oua
- 180 ml lapte
- un praf de sare
Ingrediente crema cu unt de arahide:
- 110 grame unt
- 130 ml lapte
- 400 grame marshmallow
- 70 grame unt de arahide
- 100 grame ciocolata alba
Ingrediente glazura cu lapte condensat:
- 100 grame unt
- 1 lingura miere de albine
- 1 cutie lapte condensat (395 grame)
- 200 grame zahar brun (sau alb)
- 100 grame ciocolata alba
- 100 grama ciocolata neagra (amaruie)
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la temperatura medie, in jur de 180 de grade. Pregatiti tava de copt 35/23 cm cu hartie de copt, sau o ungeti bine cu unt si o tapetati cu faina. Pregatiti ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Intr-un vas, puneti untul pentru blat, impreuna cu zaharul, si-l mixati pana devine spuma. Cand zaharul s-a topit, incepeti sa adaugati, cate 1 ou si mixati bine dupa fiecare. Intr-un vas, cerneti faina cu bicarbonatul si cele 60 de grame de cacao neagra, apoi adaugati jumatate din cantitate peste crema de unt.
Amestecati usor, pentru a nu spulbera faina, apoi omogenizati bine cu mixerul. Adaugati jumatate din cantitatea de lapte, omogenizati, adaugati cealalta parte de faina, amestecati tot usor, apoi bine de tot cu mixerul. La final, turnam si restul de lapte si omogenizam.
Nivelati si dati la cuptor pentru vreo 40 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit in tava, pentru cel putin 10 minute.
Pregatirea cremei albe, cu marshmallow, unt de arahide si ciocolata e distractiva tare! Practic, puneti untul cu laptele pe foc, adaugati marshmallow-ul si amestecati constant pana se topesc. In tot acest timp, tineti vasul pe foc mic, si nu lasati sa fiarba continutul.
Cand s-au topit de tot, luati de pe vas si adaugati ciocolata alba rupta bucatele si untul de arahide. Puteti sa puneti chiar mai mult unde de arahide, eu doar atat am avut in casa. Si daca este si din acela cu bucatele de arahide in el, si mai bine! Va deveni totul mai crunchy.
Puneti rapid crema alba peste blatul de ciocolata. Atentie, sa aveti pus inelul detasabil sau puneti blatul inapoi in tava, ca sa nu ca curga crema, care e tare lichida acum, dar imediat devine spuma.
Dati tava la rece si ne apucam de glazura. Punem cele 100 de grame de unt intr-un vas si amestecam, la foc mic, pana se topeste. Adaugam laptele condensat.
Amestecam si adaugam zaharul brun, sau alb sau melasa.
Punem din nou, pe foc mic de tot, si amestecam 4-5 minute pana se topeste zaharul. Nu dati focul tare si nu grabiti procesul de dizolvare al zaharului. Dupa cele 5 minute, daca aveti o placa de pus sub vas, daca nu, mutati pe cel mai mic ochi si la cel mai mic foc posibil. Lasati 15 minute, amestecand din cand in cand.
Luati vasul de pe foc, mixati bine, apoi puneti lingura de miere si ciocolata alba si cea amaruie, si amestecati usor pana se topeste complet.
Nivelati si daca aveti o spatula cu zimti, puteti sa va jucati. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde aromele. Se taie cu un cutit cu lama mare.
media_146839158395522500
media_146839158395522500
media_146839158395522500
media_146839158395522500
media_146839158395522500
media_146839158395522500
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.