Ingrediente blat 1 pentru Prajitura cu crema de ness si stafide - 2 oua - 3 linguri de zahar - 1 lingura de apa - 3 linguri de faina - 1/2 praf de copt
Ingrediente blat 2 pentru prajitura cu crema de ness si stafide - 6 albusuri - 150 gr zahar - 2 linguri de faina - 2 linguri de cacao - 1 praf de copt
Ingrediente crema de ness si stafide - 6 galbenusuri - 2 linguri de faina - 130 gr zahar - 8 linguri lapte - 1 lingura de cafea ness - 100 gr stafide - 200 gr unt
Ingrediente glazura de ciocolata pentru prajitura cu crema de ness si stafide - 200 grame de ciocolata menaj - 3 linguri de ulei - 2 linguri de apa - 50 gr margarina
Preparare blat 1 la Prajitura cu crema de ness si stafide Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, se adauga zaharul si la final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia de blat galben se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace. ( dimensiuni tava 24×32 cm).
Preparare blat 2 la prajitura cu crema de ness si stafide Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul pe rand . Cacaoa se amesteca cu faina si praful de copt si se adauga treptat la albusuri. Se amesteca incet pana la incorporarea totala , apoi blatul se toarna in aceeasi tava in care ati facut si primul blat, dar tapetati tava cu hartie de copt si dati apoi la cuptor. Preparare crema de ness si stafide Galbenusurile se freaca cu zaharul , cafeaua ness dizolvata in putin lapte, faina si restul de lapte si se pune la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa . Se amesteca incontinuu sa nu se faca cocoloase, apoi se lasa sa se raceasca . Stafidele se inmoaie in putina cafea lichida . Untul se freaca si se amesteca cu crema de galbenusuri racita , se adauga si stafidele stoarse de zeama. Preparare glazura de ciocolata Ciocolata se da pe razatoarea mare , se pune apa , uleiul si margarina si se pune la topit pe baie de aburi. Se lasa sa fiarba putin ca sa se ingroase . Ciocolata se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Asamblare prajitura cu crema de ness si stafide Pe un platou asezati primul blat , cel galben si ungeti cu jumatate din crema . Asezati cel de-al doilea blat ( cel maro ) si intindeti restul de crema . Deasupra intindeti glazura de ciocolata . Dati prajitura la rece pana se intareste ciocolata. SFAT : Intotdeauna taiati prajiturile cu un cutit umed. Acestea se taie mai frumos .
1
2
3
4
1
2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.