Pentru blat avem nevoie de: 4 oua 50 g zahar 40 g Crem Ole de ciocolata esenta de rom Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de: 200 g ciocolata alba 350 ml frisca lichida 6 g gelatina Pentru mousse de mure avem nevoie de: 200 g ciocolata alba 250 g mure 350 g frisca lichida 10 g gelatina Glazura de ciocolata: 150 g zahar 50 g cacao 100 ml frisca lichida 100 ml apa 1 lingurita gelatina
Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata alba si mure:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Mousse de ciocolata alba:
Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia. Dam la frigider pana la racirea completa, dupa care incorporam restul de frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.
Mousse de mure:
Se prepara ca si mousse de ciocolata alba, iar la sfarsit incorporam si piureul de mure.
Murele le-am facut piure in blender, apoi le-am trecut prin sita, sa nu aiba seminte, m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala, dar a fost bun si aromat.
In tava de tort in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, incepem asamblarea. Punem primul strat de mousse de ciocolata alba, apoi cel de mure. Acoperim cu blatul copt si racit, invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Dam deoparte folia de pe tort, punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.
Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata:
Cacaoa o amestecam cu zahar, dupa care o „desfacem” cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe, in jur de 10 minute, pana se ingroasa putin. Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si omogenizam.
Am ornat cu frisca si mure.
tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si-mure-1
tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si-mure-3
tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si-mure-1
tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si-mure-3
tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si-mure-1
tort-cu-mousse-de-ciocolata-alba-si-mure-3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.