200 gr ciocolata amaruie 100 ml frisca lichida 100 ml frisca batuta 1 plic gelatina
pentru crema de ciocolata cu lapte:
200 gr ciocolata cu lapte 100 ml frisca lichida 100 ml frisca batuta 2 plicuri gelatina
pentru crema de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba 100 ml frisca lichida 200 ml frisca batuta 2 plicuri gelatina
pentru decor:
100 gr ciocolata amaruie Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul. Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor. Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam. Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece pana se intareste usor.Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam. Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta. Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece pana se intareste usor.Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Foarte mare atentie caci ciocolata alba este mai pretentioasa. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam. Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta. Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte. Dam la rece ortul, de preferat peste noapte sau macar doua trei ore.Scoatem inelul din jurul tortului si decoram cu aschii de ciocolata .Aschiile de ciocolata le-am facut cu ajutorul unui curatitor de legume.Taiem cu un cutit bine ascutit si inainte de fiecare felie spalati cutitul si il treceti prin jet de apa fierbinte.
P4150117
P6150109
P6150114
P6150117
P6150123
P6150126
P6150129
P6160136
P6160145
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.