Clafoutis este un desert franţuzesc, un fel de budincă, la prepararea căreia putem folosi orice fruct, în funcţie de preferinţe. De data aceasta am ales perele.
Ingrediente: • 1 pară • 1 lingură de zahăr • 30 g făină • 1 vârf de cuţit de sare • 1 ou + 1 gălbenuş de ou • 100 ml lapte • 1 lingură de smântână subţire
Mod de preparare:
Curăţaţi para şi tăiaţi-o în 4 bucăţi. Fierbeţi-o la abur câteva minute, ăână se înmoaie.
Într-un bol, cerneţi făina, adăugaţi sarea, ouăle, zahărul şi lapte, apoi mixaţi.
Zdrobiţi bucăţile de pară cu furculiţa, repartizaţi-le în vasele ramekin, apoi turnaţi compoziţia mixată. Puteţi presăra deasupra puţin zahăr brun. Pune vasele la cuptor, într-o tavă cu apă, şi fierbe la abur aproximativ 15 minute.
clafouti-2
clafouti-2
clafouti-2
clafouti-2
clafouti-2
clafouti-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.