Pentru blat: 150 g ciocolata cu lapte 100 g unt 100 g zahar 4 oua 1 praf de copt 140 g faina 2 linguri cacao pudra de portocale Pentru crema ganache de ciocolata alba: 200 g ciocolata alba 200 ml smantana pentru frisca Pentru caramel: 100 g zahar 40 g unt 75 ml frisca lichida Pentru crema de branza: 200 g crema de branza 50 g unt moale 100 g zahar pudra 1 zahar vanilat 1/2 lingurita scortisoara Pentru crema de ciocolata: 50 g ciocolata amaruie 30 ml smantana pentru frisca 1 lingura unt Pentru ornat: 150 ml smantana pentru frisca 2 pliculete zahar vanilat 150 g ciocolata amaruie (rece, tinuta cateva minute la congelator) bilute de ciocolata alba si neagra
Mod de preparare
Blat:
Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.
Compozitia obtinuta o turnam in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema ganache de ciocolata alba:
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
Se mixeaza crema pana aceasta devine pufoasa. Daca e necesar se poate adauga si un intaritor de frisca.
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.
Crema de branza:
Se bate cu mixerul crema de branza cu untul moale, pana cand crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si se mai bate putin, pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste.
Crema de ciocolata:
Se topeste ciocolata, untul si smantana pentru frisca, amestecand continuu, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit.
Blatul copt si racit se taie in 3 parti.
Punem primul blat pe platou. Turnam jumatate din crema de ciocolata alba, apoi punem caramelul si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Punem al 2-lea blat, jumatate din cantitatea de crema de branza, crema de ciocolata neagra si restul de crema de branza. Acoperim cu ultima parte de blat. Batem smantana pentru frsica impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine pufoasa. Daca e nevoie se adauga un intaritor de frisca.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si dam la frigider pana pregatim ciocolata.
Ciocolata se rade cu un cutit zimtat, apoi se amesteca cu bilutele de ciocolata.
Imbracam tortul cu ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.
h
h
h
h
h
h
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.